Dünya Kupası’nda dua etmek yasak - Milli takımlara dinsel içerikli mesaj veren tişört ve dua yasağı

Güney Afrika’da oynanacak 2010 Dünya Kupası’na katılacak milli takımların futbolcularının maç öncesi ve sonrasında saha içinde dua etmelerinin FIFA tarafından yasaklanmak istendiği iddia edildi. İspanyol basınında yer alan haberlerde, FIFA Başkanı Joseph Blatter’in, "Dünya Kupası’nı kazanmak tanrısal değil, takımla ilgili bir mesele" dediği belirtilerek, Dünya Kupası süresince hangi dine ait olursa olsun takımların dua etmelerinin yasaklanması konusunda çalışmaların başlatıldığı ifade edildi. FIFA’nın sadece dua konusunda değil, futbolcuların formalarının altına dinsel içerikli mesaj veren tişört giymelerine de yasak getireceği belirtiliyor.

Verilen bilgilerde, geçtiğimiz haziran ayında yapılan FIFA Konfederasyon Kupası’nı kazanan Brezilya Milli Takımı’nın çoğu kupa galibiyetinde olduğu gibi saha ortasında toplanıp dua etmesini Danimarka Futbol Federasyonu Başkanı Jim Stjerne’nin eleştirdiği ve konunun bu şekilde gündeme geldiği söyleniyor.

Bu arada FIFA’nın konuyla ilgili çalışmalarına Vatikan’dan "Hristiyan dininin etik değerlerini futboldan dışlamak bir hata olur" şeklinde tepki geldiği bildirildi.
Kaynak: Hürriyet.com.tr

DUYURU

DUYURU - Ailesi Sırbistan veya Kosova"dan göç etmiş olanlar: bu ülkede kalan ve devletin el koyduğu taşınmazlara ilişikin tazminat ödemesi yapılacaktır. Duyurunun devamini okumak icin TIKLAYIN

FIFA DÜNYA SIRALAMASI